[Billingo] Hogyan automatizáld a számlázásodat a Billingo és a Charlie összekötésével?

Itt jársz most:
E cikk tartalma

A megrendelés után a számlázást is automatizálni lehet a Charlie-val, amennyiben összekötöd a Billingo számlázóprogrammal. Ehhez a következőket kell tenned.

Összekötés éles Billingo fiókkal

Figyelem! Az alábbi leírás csak Billingo KATA, Master vagy Innovátor fiókkal működik. Az ingyenes Billingo verzióban nem érhető el az API kapcsolat.

Ha mégis letesztelnéd ezt a funkciót anélkül, hogy előfizetsz a Billingóra, javaslom, csinálj náluk egy Teszt (Sandbox) fiókot és kövesd a Sandbox fiókra vonatkozó leírásunkat.

1) Billingo API kulcs megszerzése

Lépj be a Billingo fiókodba. Itt kattints az API menüpontra:

Itt az API kulcsaid dobozban kell új API kulcsokat kérned az ÚJ KULCS KÉRÉSE gombbal. Ha erre rákattintottál, azonnal megjelenik az új kulcs a listában.

Mind a Nyilvános (publikus), mind a Privát kulcsra szükséged lesz. A privát kulcsot a pajzs ikonra kattintva tudod megtekinteni.

2) Billingo kulcsok beállítása a Checkout Charlie-ban

Miután megvannak a kulcsok, látogass el a Checkout Charlie megfelelő beállításaihoz. Ezeket a WP-Admin-odban a Checkout Charlie » Beállítások » Számlázás részben találod.

Itt először válaszd ki a Billingo-t, mint Számlázási szolgáltatót.

Majd pedig értelemszerűen írd be a Billingo Publikus és Privát kulcsokat a megfelelő mezőkbe, és már készen is vagyunk.

Opcionálisan kiválaszthatod a számlatömböt is, amennyiben használod a Billingónak ezt a funkcióját.

Engedélyezzem az elektronikus számlázást?

Amennyiben élesben használod a Billingót, mindenféleképp érdemes engedélyezned az elektronikus számlákat. Ekkor a számláidat a Billingo a törvényben előírt időbélyeggel látja el, kevesebb problémád lesz a könyvelésnél.

Fontos! Az elektronikus számlázás csak éles környezetben működik a Billingo-ban. Teszt (Sandbox) üzemmódban az Elektronikus számlázást ki kell kapcsolni, mert nem fog rendesen működni. Erre sajnos a jelenlegi Billingo API verzióval nem találtunk kényelmesebb megoldást, mint a kézi bekapcsolást a Charlie beállításainál.


Összekötés Sandbox (Teszt) Billingo fiókkal

Amennyiben még élesítés előtt le szeretnéd tesztelni a Billingo integrációt, lehetőséged van ezt megtenni egy ún. Sandbox Billingo fiókkal.

Ahhoz, hogy Sandbox fiókkal rendelkezz, két lehetőséged van:

  • Vagy a jelenlegi fiókodat állítod Sandbox módba (ezt kis forgalmú Billingo fiókkal ideiglenesen meg tudod csinálni)
  • Vagy direkt tesztelési célra regisztrálsz egy új Billingo fiókot (ez a legbiztonságosabb opció)

Hogyan állítsd Sandbox módba a Billingo-dat?

Ehhez javasoljuk, olvasd el a Billingo dokumentációjának ide vonatkozó cikkét: A Billingo tesztelése.

Mit kell tennem Éles / Sandbox mód közötti váltásnál a Charlie-ban?

Arra minden esetben készülj fel, hogy a Billingo Sandbox és Éles környezete közötti váltáskor az API kulcsok megváltozhatnak. Ezért minden esetben ellenőrizd, hogy a WP-Admin Checkout Charlie » Beállítások » Számlázás pontjában és a Billingo API menüpontjában a kulcsok megegyeznek.

Arra kell továbbá odafigyelned, hogy a Checkout Charlie számlázási beállításainál az Elektronikus számlázást kapcsold ki Sandbox módban!

Ezektől eltekintve ugyanazokon a lépéseken kell keresztülmenned, mint éles környezet esetében.

Szólj hozzá!