Checkout Charlie megrendelések státuszai

Itt jársz most:
E cikk tartalma

A Chackout Charlie-ban a megrendeléseknek különböző státuszai lehetnek – attól függően, hol tart a megrendelés folyamatában a megrendelő.

Megrendelve

Ezt a státuszt kapja alapból a megrendelés, amint az űrlap be lett küldve.

Manuális fizetési kapu esetén ebben a státuszban marad a megrendelés mindaddig, amíg az adinisztrátor fizetettre nem állítja a tételt a WP-Admin Checkout Charlie » Megrendelések oldalán.

Fizetve

Automatikus fizetési kapu esetén a Charlie akkor állítja fizetettre a tételt, amint megkapja a jelet a fizetési kaputól, hogy a fizetési tranzakció sikeresen teljesült.

Manuális kapu használata esetén ez akkor történik meg, amikor az adminisztrátor rákattint a Megrendelések táblázat megfelelő sorában a Fizetés linkre.

Számlázva

Amennyiben a Charlie a webhelyeden össze van kötve számlázási rendszerrel (ezt a WP-Admin Checkout Charlie » Beállítások » Számlázás oldalán tudod megtenni), a rendszer a Fizetettre állítás után automatikusan megkísérli kiállítani a számlát a számlázási rendszer API-ja segítségével.

Amennyiben ez sikerül, a tételt automatikusan számlázottra állítja (azaz a „Fizetve” státusszal csak akkor találkozol az admin felületen, ha nincs összekötve a rendszered számlázóprogrammal, vagy padig valamiért nem sikerült a számlát kiállítani).

Sikertelen

Automatikus fizetési kapu használata esetén előfordulhat, hogy valamilyen okból nem teljesül a fizetési tranzakció (pl. a kártyaszám nincs rendben vagy nincs elegendő fedezet a kártyán). Ebben az esetben a megrendelés Sikertelen stástuszt kap.

Szólj hozzá!