Milyen műveleteket végez a Checkout Charlie a háttérben?

Itt jársz most:
E cikk tartalma

Megrendelés

Amikor valaki rendel (azaz elküld egy megrendelőlapot kitöltve), akkor a következő email-ek kerülnek kiküldésre:

  • Értesítés az adminisztrátornak: a tartalmát a Checkout Charlie » Beállítások » E-mailek oldalon tudod szerkeszteni (Admin e-mail (új megrendelés))
  • Köszönő üzenet a megrendelőnek: ez jelenleg ugyanaz a tartalom, ami a Köszönet / Teljesült tranzakció oldalon is megjelenik.

Fizetés

Amikor a Checkout Charlie » Megrendelések oldalon Fizetettre állítasz egy tételt (vagy amikor az automatikus fizetési kapu ezt automatikusan megteszi), akkor kimegy egy köszönő email a megrendelőnek, amely jelzi neki, hogy a befizetése megérkezett.

Manuális kapu esetén ennek tartalmát a Checkout Charlie » Beállítások » E-mailek oldalon tudod szerkeszteni (Ügyfél email (befizetés megérkezése)).

Automatikus kapu esetén a Teljesült tranzakció oldal tartalma kerül kiküldésre.

Számlázás

Amennyiben a Checkout Charlie-dat összekötötted egy számlázó rendszerrel (jelenleg a Billingo-t és a Számlázz.hu-t támogatjuk), akkor a rendszer automatikusan legenerálja a számlát és hozzáfűzi a fizetést megköszönő email-hez.

Ebben az esetben a tétel státuszát is automatikusan számlázottra állítja, hiszen a számlázás megtörtént.

Manuális kapu esetén a megrendeléskor (még a fizetési esemény előtt) a számlázó rendszerrel egy díjbekérőt generáltatunk le, amelynek a linkje hozzákapcsolható a megrendelési emailhez.

Feliratkoztatás

A Checkout Charlie-t össze tudod kötni hírlevél küldő rendszerrel is (jelenleg csak a Mailchimp-et támogatjuk). Ebben az esetben lehetőség van rá, hogy a megrendelőid a megrendeléssel egyidőben fel is iratkozzanak a levelezőlistádra.

Ez azért hasznos, mert a későbbiekben hírlevelet küldve nekik könnyebben eladhatsz nekik termékeket / eseményeket.

Tranzakciós Email-ek

Lehetőség van opcionálisan további tranzakciós email-eket is kiküldeni a megrendelőnek a megrendelés vagy a befizetés időpontjához, illetve események esetén az esemény kezdő dátumához viszonyítva.

Szólj hozzá!