[Mailchimp] Mi történik, ha egy korábbi vásárlónk leiratkozik a Mailchimp-en keresztül?

Itt jársz most:
E cikk tartalma

Előfordulhat, hogy miután valaki vásárolt nálatok a Checkout Charlie űrlapon keresztül és bepipálta, hogy szeretne hírlevelet kapni tőletek, később a Mailchimp-en keresztül leiratkozik.

Ez adatvédelmi szempontból olyan gondot okozhat, hogy ha a későbbiekben a Charlie-ból kiexportálod azok listáját, akik kértek tőled hírlevelet, az nem biztos, hogy tartalmazni fogja azokat az adatokat, hogy ki az, aki menet közben leiratkozott a Mailchimp rendszerén keresztül. Ehhez be kell állítanod egy ún. Mailchimp webhook-ot.

Mailchimp webhook beállítása leiratkozások kezeléséhez

  1. Lépj be a Mailchimp fiókodba
  2. Válaszd ki a listád (Audience)
  3. Menj ide a lokális menüben: Settings » Webhooks
  4. Itt kattints a Create New Webhook gombra
  1. Majd a megjelenő Create new webhook űrlapot így töltsd ki:
    1. Ügyelj arra, hogy a webhook Callback URL értéke a weboldalad címe + a "/?chch_mc_webhook=true" paraméter legyen. Itt fogja ugyanis a Charlie fogadni a Mailchimp üzenetét arról hogy leiratkozott.
    2. A biztonság kedvéért csak azokról az eseményekről küldj adatokat, amelyek a leiratkozásokról (Unsubscribe) szólnak
    3. És engedélyezd az API-n keresztüli módosítást is.
  1. Miután ezzel megvagy, ha valaki leiratkozna a Mailchimp-en keresztül, akkor a Megrendelések Lista oszlopában a + helyett – jelet fogsz látni a továbbiakban. Ez azt jelenti, hogy valaki korábban feliratkozott a Charlie űrlapodon keresztül, de már nincs rajta.

Szólj hozzá!