Hogyan tudok megrendelést törölni?

Itt jársz most:
E cikk tartalma

Adminisztrátorként előfordulhat, hogy törölni szeretnél egy megrendelést, különböző okok miatt, pl.:

  • Spam jellegű megrendelés, aminek semmi keresnivalója a listában
  • Véletlenül duplán lett elküldve egy megrendelés
  • Egy megrendelő visszamondta a rendelését

A Checkout Charlie 0.4.3-as verziója óta lehet megrendeléseket törölni, abban az esetben, ha annak a státusza még csak a „Megrendelve” státuszban van. Azaz a már fizetett vagy számlázott tételeket nem lehet törölni (emiatt törölni csak mainuális fizetési kapu esetén tudunk).

Ehhez a Checkout Charlie » Megrendelések oldalon az adott megrendelés sorában kell a Műveletek oszlopban a Törlés linkre kattintani, majd leokézni a műveletet.

VIGYÁZAT! Az így kitörölt tételek eltűnnek az adatbázisból, visszaállítani őket nem lehet!!!

Szólj hozzá!